Joshua Camera

 • Projectontwikkelaar
Shortcode
Joshua Camera heeft nog geen reviews.
Laat als eerste een review achter.
Kopregel
 • Joshua Camera is founder en CEO van Pex Real Estate, een vastgoedontwikkelaar en beheerder met hoogwaardige projecten op de betere locaties in Nederland.
Introductie
 • Over mij

  Joshua Camera heeft een passie voor het ontwikkelen van woningen op grootstedelijke A-locaties. Daarbij ligt de focus op duurzaamheid en verbondenheid met de omgeving. Camera is ervan overtuigd dat bouwen voor de lange termijn de enige manier is om het hoofd boven water te houden, als ondernemer én als maatschappij.

  Deze duurzaamheidsinspanningen uiten zich in de toepassing van milieuvriendelijke materialen, zoals aluminium kozijnen in plaats van hout, het inzetten van energie-neutrale oplossingen als zonnepanelen en warmtepompen, en de focus op zelfvoorzienend en onderhoudsvrij bouwen. Een object moet volgens Joshua Camera naadloos passen in, en aansluiten op de omgeving waar het staat, er wordt dan ook waar mogelijk rekening gehouden met de geschiedenis en bestaande cultuur van een wijk of straat. Denk daarbij aan het behouden van het monumentale karakter van een pand.

  Al op zijn achttiende koopt Joshua Camera zijn eerste pand. Dit pand bewoont hij gedeeltelijk zelf en verhuurt hij voor de rest. Daarnaast start hij ook al op jonge leeftijd zijn eerste business, een ijssalon. Binnen drie jaar breidt hij zijn zaak uit en start een groothandel in Italiaans schepijs. Met de opbrengsten uit zijn bedrijven investeert hij in het kopen van een tweede pand. Van dit pand blijft alleen de voorgevel staan, Camera bouwt achter de gevel zes compleet nieuwe appartementen voor de verhuur. Ondertussen koopt hij alreeds zijn volgende project. Binnen een aantal jaar groeit zijn vastgoedportfolio stevig, hetgeen in 2017 uitmondt in de oprichting van het bedrijf Pex Real Estate.

  Joshua Camera onderscheidt zich als vastgoedondernemer door zijn vergaande betrokkenheid bij elk project, van aanschaf tot oplevering. Hij staat het liefst zelf op de bouwplaats en weet met zijn bouwkundig inzicht precies wat er speelt.

  In de podcastserie ‘VastgoedZaken’ bespreekt Joshua Camera samen met presentator en financieel journalist Jelle Maasbach zijn visie op het huidige beleggingsklimaat. Onderwerpen als de stijgende hypotheekrente, het puntenstelsel en duurzaamheid versus rendement passeren in deze informatieve podcast de revue.

Vastgoed, bouw en makelaardij
Mijn ervaring
 • Functie

  Directeur-eigenaar

 • Company

  PEX Real Estate

 • Jaren in functie

  2017 — Heden

Joshua Camera heeft nog geen reviews.
Laat als eerste een review achter.
mood_bad
 • No comments yet.